12 dec. 2012

Dispozitivele smartphone ale viitorului vor avea emotii?

Dispozitivele smartphone ale viitorului vor fi in masura sa recunoasca si sa experimenteze o serie de emotii, daca e sa dam crezare cercetatorilor de la Rochester University.


Utilizatorii nu vor beneficia asadar doar de un simplu instrument capabil sa ofere informatii in orice domeniu, ci de un sistem complex, in masura sa interpreteze emotiile si starea de spirit a detinatorului, relateaza Webnews.

Un studiu realizat in cadrul Rochester University, a demonstrat realele posibilitati de instruire a unui dispozitiv electronic complex, sa recunoasca emotiile proprietarului sau, doar ascultandu-i vocea.

La proiect a luat parte si un psiholog, care a furnizat indicatii importante vizand calea de urmat pentru determinarea cu acuratete a caracteristicilor vocii umane in acest context.

Studiul a confirmat insa ca eficienta software-ului utilizat e direct proportionala cu numarul de ascultari a unei voci anume: schimband de pilda interlocutorul, precizia s-a redus pana la 30% in cadrul experimentelor efectuate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.