9 iul. 2016

Liliecii si imunitatea - o oportunitate pentru medicina umana

Liliecii ar putea detine secretul imunitatii la virusi letali care transmit omului boli grave, pornind de la Ebola si continuand cu Sars si Hendra.

Aceste creaturi fascinante se demonstreaza capabile sa respinga de asemenea, o serie de toxine extrem de daunatoare organismului uman.

Este vorba despre o abilitate ce tine de "tehnici" biologice de auto-aparare, care ar putea fi reprodusa la nivelul subiectilor umani, pentru tratarea tumorilor si a bolilor infectioase, relateaza agentia ANSA.

Un proiect avangardist, demarat de specialistii din cadrul Centrului Australian de Cercetare Csiro, in colaborare cu cei de la Genome Institute din Beijing, a condus la rezultate cat se poate de incurajatoare in acest context.

Concluziile studiului efectuat de oamenii de stiinta din cele doua tari, au fost publicate in revista de specialitate Science, relevand legatura dintre sistemul imunitar incredibil de rezistent al liliecilor si adaptarea lor evolutiva la zbor, precum si posibilitatea utilizarii acestor date in medicina umana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.