31 dec. 2012

Marea Britanie - pentru Revelion, spumosul bate sampania

Pentru Revelionul 2013, in Marea Britanie, se poate spune ca spumosul bate sampania: criza dicteaza consumatorilor un comportament bazat pe un buget limitat, iar pretul sampaniei a taiat de pe multe liste de cumparaturi acest produs.


Sampania devine insa, pe zi ce trece, o bautura tot mai putin consumata in UE, in timp ce locul sau a fost preluat de "ruda mai putin costisitoare" a acesteia - spumosul, relateaza TM News, citand The Guardian.

In ceea ce-i priveste pe britanici cel putin, tendinta este cat se poate de clara: in supermarketurile care fac parte din lantul comercial Tesco, vinul spumos e campionul absolut al vanzarilor pe anul 2012.

In comparatie cu anul precedent, incasarile la acest produs s-au dublat, iar datele tind sa se inscrie pe o curba ascendenta de-a dreptul spectaculoasa inainte de Revelionul 2013.

Un alt efect al crizei economice in Marea Britanie, este reprezentat de numarul redus de persoane care au optat anul acesta pentru petrecerea Anului Nou in restaurante sau localuri rezervate, ceea ce va conduce automat la cumpararea unei sticle "pentru acasa", concluzioneaza sursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.