27 dec. 2012

Previziunile Maya au dat chix - care e urmatoarea data apocaliptica?

Dupa ce previziunile Maya, interpretate de unii drept catastrofale pentru intreaga omenire, au dat chix, zvonerii si raspandacii se grabesc sa inventeze si sa distribuie informatii vizand urmatoarea asa-zisa data apocaliptica.

Daca e sa dam ascultare noilor voci pesimiste, prima zi a anului 2017 ar trebui sa insemne de fapt sfarsitul spectacolului general al Pamantului, relateaza cotidianul Daily Mail.

Daca nu, ar mai fi o "cumpana" in 2023, dupa care planeta va mai trebui sa astepte ceva miliarde de ani pana sa se stinga cu desavarsire lumina.

Cel putin acestea sunt convingerile nutrite de membrii gruparii "The Sword of God Brotherhood", potrivit carora, la 1 ianuarie 2017 se vor salva doar cei ce fac parte din fratie, in timp ce restul lumii va sfarsi in focurile iadului.

In ceea ce priveste evenimentul din 2023, previziunile teologului - jurnalist si producator de emisiuni BBC - Ian Gurney, Ziua Judecatii ar fi legata de acest an, desi nu este prea limpede in ce fel anume. Gurney vorbeste insa despre un moment in care credinciosii catolici vor fi calauziti pe cararile spirituale de cel de-al 112-lea papa.

Avand in vedere ca papa Ratzinger e liderul catolic cu numarul 111, credinciosilor care considera aceste previziuni valide, nu le mai ramane decat sa-i ureze o viata cat mai lunga cu putinta, pentru a depasi in acest fel "momentul critic".

Un pronostic ceva mai prozaic, aproximeaza ca Pamantul mai are de trait inca 4,5 miliarde de ani, pana cand va fi inghitit, alaturi de planetele Mercur, Venus, Terra si probabil, Marte, cu tot cu Soarele nostru drag, de o explozie uriasa.

In acest ultim caz, oamenii s-ar putea salva doar colonizand spatiul si adaptandu-se la conditiile de viata existente pe alte planete, unde ciclul perpetuarii speciei ar putea continua dupa noi reguli, dictate de particularitatile ambientale ale taramurilor gazda.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.