22 apr. 2015

Fericirea oamenilor - influentata de gradul de poluare a mediului in care traiesc

Potrivit cercetarilor efectuate de un grup de oameni de stiinta canadieni de la Trent University, exista o legatura importanta intre gradul de poluare al unui oras si fericirea populatiei acestuia.


Rezultatele studiului au fost publicate in revista de specialitate Jurnal of Green Economics, prezentand date acumulate la nivelul a 14 natiuni europene, relateaza Gaianews.

Specialistii au masurat nivelul de anhidride carbonice in diferite orase, stabilind o relatie intre gradul de fericire declarat de cetatenii acestora si concentratia de gaze poluante prezente in aer.

"Rezultatele sunt deosebit de interesante: aerul curat este asociat unui nivel superior de fericire a locuitorilor dintr-un anumit centru urban", sustin expertii.

Masuratorile si informatiile cuprinse in studiul efectuat, ar trebui comunicate insa oficial autoritatilor din intreaga lume, pentru ca oamenii politici responsabili sa poata adopta masuri in consecinta.

Asistenta medicala, educatia civica, controlul surselor de poluare si multe alte domenii in care s-ar putea interveni fara intarziere, ar putea imbunatati considerabil gradul de satisfactie a populatiei, reducand stresul si poluarea deopotriva, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.