22 feb. 2013

Chinezii obositi isi dau foc de buna voie - tratament relaxant sau nebunie? (Video)

Chinezii obositi recurg uneori la metode de-a dreptul incredibile pentru a-si recapata forma fizica de invidiat, acceptand chiar si solutii extreme, precum a-si da foc de buna voie.


Nu este o metafora - in centre special amenajate, se practica si o astfel de terapie, care promite relaxare, improspatarea fortelor si chiar se propune drept o originala alternativa la traditionalele tratamente de frumusete, relateaza Giornalettismo.

Departe de a constitui ceea ce intelegem prin expresia "tortura chinezeasca", tratamentele care presupun aplicarea focului pe anumite zone ale corpului nu reprezinta pentru chinezi o noutate.

Tot mai multe persoane apeleaza la aceasta solutie bizara pentru tratarea durerilor cervicale, dorsale sau lombare, pentru anumite suferinte ale membrelor sau pur si simplu pentru un extravagant uz cosmetic, promitator de beneficii evidente in cazul ochilor obositi sau a unui ten ofilit.

Medicina alternativa chineza avanseaza de multe ori solutii incredibile pentru lumea europeana, dar pe plan local, metoda aplicarii controlate a focului este cunoscuta sub denumirea de "Huò liào" si se practica relativ frecvent in centrele specializate, precizeaza sursa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.