22 feb. 2013

FIFA deschide portile tehnologiei pe terenul de fotbal

FIFA a aprobat oficial utilizarea senzorilor de-a lungul liniei portii, la mondialele din 2014, din Brazilia, pentru a elimina definitiv asa-numitele goluri fantomatice.


Tehnologia patrunde asadar pe terenul de fotbal: dupa luni si luni de polemici pe marginea acestui subiect, FIFA a decis a recurga la suport senzorial pentru evitarea fenomenului golurilor discutabile din punct de vedere al traversarii liniei portii, relateaza Webnews.

Pe durata urmatorului Campionat Mondial de Fotbal, programat sa se desfasoare in vara anului 2014 in Brazilia, vom face cunostinta asadar cu un nou instrument de monitorizare a mingiilor aventurate spre spatiul portii.

Este vorba in esenta despre o serie de senzori care vor transmite arbitrului central un feedback de fiecare data cand mingea depaseste linia portii, pentru a valida golul fara nici un fel de problema.

Dupa mai bine de un secol de existenta, fotbalul va pasi la randul sau pe calea progresului tehnologic, cu obiectivul de a da o mana de ajutor arbitrilor in procesul de monitorizare a dinamicilor jocului.

Pentru moment insa, FIFA nu a stabilit cu precizie parametrii la care vor trebui sa se raporteze senzorii, invitand companiile specializate sa propuna solutii viabile in perioada imediat urmatoare, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.