25 feb. 2013

Ultimul tweet al Papei Benedict al XVI-lea va fi publicat in 27 februarie

Papa Benedict al XVI-lea va parasi platforma Twitter dupa intrarea in vigoare a demisiei, abandonand profilul construit cu atata minutiozitate si publicizat din plin la vremea postarii primului tweet in universul web.


Deschis cu numai cateva luni in urma, contul Twitter al lui Joseph Ratzinger a reprezentat un important pas pentru modul de comunicare al catolicilor din lumea intreaga, acumuland peste doua milioane si jumatate de followers, relateaza Giornalettismo.


Desi nu va mai putea publica tweet-uri in calitate de papa, Ratzinger ar fi putut continua sa-si pastreze contul ca orice alta persoana libera sa posteze mini-mesaje la nivelul binecunoscutului social-network.

Din milioanele de followers ale papei Benedict al XVI-lea, o mare parte ar fi putut desigur, sa sa retraga, sa decida de a-l urmari pe noul papa in cazul in care acesta isi va deschide la randul sau o pagina de profil pe Twitter, sau sa ramana in continuare interesati de ceea ce Ratzinger ar putea avea de spus in viitor, concentrand mesaje in 140 de caractere.

Radio Vatican a transmis insa oficial, decizia papei Benedict al XVI-lea, de a posta ultimul sau tweet in data de 27 februarie, cand inaltul prelat va participa la ultima audienta generala - profilul sau in limba italiana nu va mai fi actualizat, iar dupa retragerea lui Joseph Ratzinger la viata privata, nu vor mai aparea noi mesaje tweet, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.