9 apr. 2013

Assad: Daca regimul meu cade, va produce un efect de domino

Presedintele sirian, Bashar al Assad, a afirmat ca in eventualitatea caderii regimului sau, intregul Orient Mijlociu va cunoaste un efect de domino, care se va intinde pe o perioada indelungata.

"Toata lumea stie ca daca fortele teroriste preiau controlul in Siria, statele vecine acesteia vor fi contagiate", a declarat Assad intr-un interviu acordat jurnalistilor turci, potrivit TM News.

"Un astfel de scenariu implica, intr-o faza succesiva, un efect de domino, chiar si in tarile situate la distante mai mari, in toate directiile, creand instabilitate pe o perioada indelungata, poate chiar pentru decenii", a tinut sa precizeze presedintele sirian.

Declaratia soseste intr-un moment in care presedintele Statelor Unite, Barack Obama, planifica o intalnire menita sa se desfasoare in perioada aprilie-mai, cu principalii lideri aliati din tarile Orientului Mijlociu, pentru a dezbate situatia critica din Siria.

Este vorba despre intalnirea cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, programata pentru data de 16 mai si cea la nivel inalt, cu regele Abdallah al II-lea al Iordaniei, care va avea loc in 26 aprilie.

Criza din Siria va constitui subiect de discutie pentru presedintele american si in cadrul colocviului cu secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-mon, care se va desfasura joi, la Casa Alba, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.