26 mai 2012

Straw Wars: razboiul ecologistilor impotriva bautului cu paiul

Se numeste „Straw Wars” si este un nou tip de razboi, pe care militantii ecologisti l-au declansat impotriva deprinderii consumatorilor de a sorbi bauturile cu paiul din material plastic.
Straw Wars

In opinia neobositilor luptatori pentru conservarea mediului, plasticul nereciclabil din care sunt fabricate aceste articole, reprezinta un pericol ecologic pentru zonele urbane, aproape la fel de mare ca si scutecele de unica folosinta, relateaza Leggo.it.

Ambientalistii fac asadar presiuni asupra edililor oraselor, in vederea adoptarii unor masuri care sa impuna utilizarea paiului de plastic la bauturi numai la solicitarea expresa a consumatorului.

La baza acestei propuneri se afla rezultatele statisticilor care demonstreaza ca in Marea Britanie, clientii faimosului lant de restaurante McDonalds, arunca aproximativ 3,5 milioane de paie din plastic pentru bauturi, zilnic, fara sa le foloseasca.

In Statele Unite, administratia locala din Miami Beach, a luat deja astfel de masuri, impunand localurilor de fast-food si barurilor, sa limiteze distributia paielor din plastic, „pentru a pastra orasul mai curat, demonstrand un comportament responsabil fata de mediu”.

Solutia avansata de ecologisti, consta in intoarcerea la moda utilizarii primului tip de pai pentru bauturi, fabricat din hartie biodegradabila, lansat in 1930 de Marvin Stone, varianta inlocuita cu plasticul in 1951.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.