27 apr. 2013

Leonar3Do, realitatea virtuala in salsa tridimensionala (Video)

Imprimantele 3D trag cu ochiul la realitatea virtuala augmentata, dand nastere astfel unui nou dispozitiv, destinat proiectarii tridimensionale: Leonar3Do.

Leonar3Do
Prin impletirea caracteristicilor celor doua tehnologii, Leonar3Do, prezentat in cadrul evenimentului "Inside 3D Printing", care s-a desfasurat la New York, urmareste sa abordeze un nou mod de proiectare in 3D, relateaza Webnews.

Este vorba mai exact despre un kit alcatuit dintr-o pereche de ochelari pentru realitatea virtuala, un stylus si un monitor 3D, dedicat.

Utilizatorul este astfel proiectat intr-un ambient similar celui oferit de un simulator, in care poate folosi stylus-ul pentru desenarea de obiecte in 3D, vizualizandu-le sub aceeasi forma pe monitor si transferand rezultatul definitiv, unei imprimante, care le transforma in realitate.

Gratie unor senzori speciali, dispozitivul este in masura sa urmareasca miscarile utilizatorului in timpul procesului de trasare a contururilor obiectelor respective, amplasand totul in ambient tridimensional.

Cu ajutorul acestei tehnologii, s-ar putea deschide pe viitor, noi drumuri in sectorul proiectarilor industriale, rezultatele testelor efectuate cu prototipul prezentat la New York, fiind cat se poate de incurajatoare, precizeaza sursa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.