11 iul. 2016

Nouati de vacanta: vara, bolile cerebrale hiberneaza

Vara, pana si bolile cerebrale intra in vacanta, printre acestea numarandu-se o serie de afectiuni precum schizofrenia, depresia, panica sau tulburarile alimentare.


Perioada estiva este asadar benefica pentru creierul uman, daca e sa dam crezare studiilor efectuate de specialisti, vizand legatura dintre fluxul cautarilor online de informatii la nivelul motorului Google, corelate cu informatiile legate de bolile cerebrale.

Este vorba despre un raport intocmit pe baza rezultatelor obtinute din analizarea datelor oferite de grupul din Mountain View, pe un studiu care s-a desfasurat timp de patru ani in Australia si Statele Unite.

Rezultateale acestui proiect au evidentiat variatiile cautarilor de termeni referitori la aceste tulburari patologice pe timp de iarna, in comparatie cu datele similare, corespunzatoare perioadei de vara.

Studiul a relevat ca in timpul verii internautii cauta mai putin raspunsuri la intrebari legate de boli cerebrale, ceea ce-i indreptateste pe specialisti sa sugereze ca perioada estiva constituie un veritabil factor de "relaxare psihica" pentru om.

Studiul a fost publicat in paginile revistei de specialitate American Journal of Preventive Medicine Reports si a fost coordonat de Benjamin Althouse, de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.