28 mai 2013

Colosul german SAP angajeaza persoane cu autism, pentru a promova inovatia

Colosul german SAP a decis sa angajeze sute de persoane cu autism, ca programatori si testeri de software, in urmatorii sapte ani.


Dupa proiectele pilot lansate in India si Irlanda, compania a anuntat ca obiectivul sau este acela de a oferi locuri de munca unor "persoane care gandesc original", pentru a promova inovatia, relateaza The Telegraph.

Pana in 2020, circa un procent din totalul de 65 de mii de angajati ai gigantului tehnologic, va fi constituit din persoane cu autism.

In India, unde au fost angajati deja sase astfel de salariati, ca testeri de software, compania a inregistrat o crestere a productivitatii si a coeziunii in cadrul grupului in care noii membrii isi desfasoara activitatea.

Luisa Delgado, de la SAP, a tinut sa sublinieze: "Numai implicand persoane care gandesc diferit, vom putea deschide noi drumuri catre inovatie, pentru a face fata provocarilor secolului XXI".

Procesul de angajare a personalului cu autism, va fi gestionat in colaborare cu Specialisterne - o organizatie daneza, care ajuta persoanele afectate de acest sindrom, sa-si gaseasca un loc de munca in cadrul companiilor informatice, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.