16 ian. 2016

Viata care prinde aripi - incursiune 3D in universul unei crisalide (Video)

Fluturii se numara fara indoiala, printre cele mai interesante insecte din punct de vedere al magiei vietii care prinde aripi, atat la propriu cat si la figurat.


Un motiv suficient de stimulant pentru un grup de specialisti care si-au propus sa realizeze o incursiune 3D in universul unei crisalide, urmarind evolutia unei astfel de vietuitoare, in primele sale faze de formare.

Pentru a-si atinge obiectivul, echipa a dedicat resurse considerabile proiectului, inarmandu-se cu multa-multa rabdare si cu un laborator hi-tech de toata frumusetea.

Gratie aparaturilor sofisticate de care se dispune in prezent, mai exact cu ajutorul tehnologiei scan cu raze X in 3D, oamenii de stiinta au observat intregul proces de transformare a unei omide in fluture.

Se poate remarca asadar, modul in care, pe parcursul a 16 zile, aparatul respirator (reprezentat in albastru) si sistemul digestiv (reprezentat in rosu), prind forma si isi modifica pozitia in corp, in timp ce alte structuri se formeaza efectiv de la zero.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.