3 mai 2013

V-Tent: Sistemul ecofriendly pentru automobile electrice (Video)

Se numeste V-Tent si este noul sistem ecofriendly, creat special pentru parcarea, protectia si incarcarea bateriilor automobilelor electrice.


Proiectat de designerul turc Hakan Gursu, V-Tent a obtinut premiul uneia din sectiunile competitiei Green Dot Awards - o manifestare dedicata produselor si serviciilor concepute in spiritul respectarii mediului.

Este vorba, mai exact, despre un modul de incarcare a bateriilor, care functioneaza pe baza de panouri solare, plasate la nivelul unei copertine extensibile, confectionate dintr-un material stratificat, dotat cu proprietati anti radiatii UV.

In afara rolului de incarcator de baterie pentru vechicule electrice, sistemul protejeaza masina, actionand ca o bariera fizica impotriva agentilor externi.

Pe fata interna, materialul prezinta micri-tuburi de ventilatie, care impiedica supraincalzirea vechiculului, in timp ce la exterior, este acoperit cu un strat reflectorizant.

V-Tent poate fi utilizat atat in parcarile private, cat si in zonele publice - fie sub forma de inchiriere, fie in cadrul unor parcari special amenajate - in acest ultim caz, sistemul putand fi dotat cu o interfata care permite utilizatorilor sa selectioneze timpul de stationare si sa efectueze plata cu un card dedicat.





Un comentariu:

  1. Interesant, dar nu gasesc nici o informatie legata de pretul unui astfel de sistem. Ca daca e sa coste mai mult decat masina... mai bine te lipsesti :))

    RăspundețiȘtergere

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.