8 iun. 2012

MindReader - tehnologia care iti citeste pe fata

Oamenii de stiinta de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), au pus la punct un sistem computerizat, capabil sa citeasca expresiile faciale, dar si reactiile unei colectivitati in anumite situatii.

MindReader - MIT System
Cu ajutorul acestui program, denumit MindReader, este posibila analizarea reactiilor emotive a milioane de persoane, in cadrul unui anumit eveniment,  informeaza Giornalettismo.

Este vorba despre un software in masura sa citeasca expresia fetei si chiar sa elaboreze date statistice pe baza carora s-ar putea intocmi previziuni asupra reactiilor multimii care asista la un concert, la un discurs politic sau la orice alt tip de prezentare care implica prezenta unui public numeros.

Mai mult decat atat, MindReader poate testa reactia unei persoane in timp ce urmareste o anumita emisiune la televizor si este utilizat cu succes la realizarea anumitor teste publicitare.

Potrivit sursei citate, programul nu memorizeaza date privitoare la infatisarea persoanelor analizate, astfel incat legile privind protectia intimitatii acestora sunt pe deplin respectate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.