10 iul. 2016

Cum arata umbra fluorescenta a mortii

Se pare ca moartea prezinta un soi de umbra fluorescenta care a fost fotografiata de oamenii de stiinta in timp ce se propaga de la nivel celular in intregul organism, la pragul trecerii acestuia in nefiinta.


Chiar daca aduce cumva cu titlul unui veritabil roman politist, umbra fluorescenta a mortii pare sa existe cu adevarat.

Fenomenul a fost confirmat gratie unui proiect international de cercetare, ale carui rezultate au fost publicate in paginile revistei de specialitate PLoS Biology

Potrivit oamenilor de stiinta care au contribuit la realizarea acestui studiu, in momentul instalarii mortii, o unda de lumina fluorescenta, de un albastru deschis, este eliberata la nivel celular.

Aceasta trece dintr-o celula in alta, propagandu-se astfel la nivelul intregului organism, pana la completa cucerire a teritoriului.

Expertii au reusit chiar sa obtina o fotografie a acestui fenomen, unda mortii fiind astfel "imortalizata" intr-un cadru cu atat mai bizar, cu cat a fost realizat la nivelul unui organism simplu, mai exact al unui vierme minuscul.

In realitate, obiectivul studiului cu pricina a fost insa acela de a identifica genele care controleaza imbatranirea si nu de a cauta lumina acolo unde se instaleaza intunericul mortii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.