7 aug. 2013

Australia: smart-card pentru achizitionarea de tigari

Autoritatile din Australia evalueaza posibilitatea introducerii unei autorizatii speciale, sub forma de smart-card, care ar permite achizitionarea de tigari, doar persoanelor care au implinit varsta majoratului.


Masura ar avea, in realitate, doua obiective: pe de o parte, se urmareste reducerea, pe cat posibil, a numarului fumatorilor minori, iar pe de alta parte, autoritatile spera ca in acest mod sa poata alcatui o baza de date cu fumatorii impatimiti.

Acestora din urma, ar putea sa li se monitorizeze astfel, frecventa cu care fumeaza, comportamentul si starea generala de sanatate, pentru a li se putea acorda ajutor specializat, in vederea renuntarii la tutun.

Vezi si: Topul tarilor-paradis al fumatorilor

Pentru moment, este vorba doar despre o propunere, avansata de David Currow, directorul Institutului Oncologic si de Roger Magnusson, profesor de drept in cadrul Universitatii din Sydney.

Potrivit agentiei ANSA, ideea a fost deja publicata in paginile revistei de specialitate Medical Journal of Australia si s-ar putea transforma, cat de curand, intr-o masura concreta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.