15 nov. 2023

Omul care si-a expediat ADN-ul pe luna, ca sa fie clonat de extraterestri

In categoria ideilor menite sa surprinda din cale-afara se inscrie fara indoiala si cea a profesorului de fizica american Kenneth Ohm, care a decis sa-si expedieze pe luna ADN-ul pentru a fi clonat de extraterestri.

In realitate ar fi vorba despre o masura postuma, indicata de Ohm nu ca un gest de omagiu etern din partea urmasilor, ci mai degraba cu speranta ca o civilizatie extraterestra avansata va pescui, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, esantionul cu pricina de pe luna si va utiliza codul genetic al profesorului in scopuri extraordinare.

ADN pe luna in scopuri extraordinare

Mai mult decat atat: Ohm a planificat expedierea propriului sau ADN catre o destinatie precisa - polul sud lunar - o zona socotita de multi invaluita in mister si totodata demna de o atentie aparte in contextul lucrurilor pe care le-ar putea gazdui.

Din scenariile imaginate de excentricul profesor nu lipseste cel in care ADN-ul sau va putea servi pe viitor ca "exponat intr-o gradina zoologica extraterestra" sau chiar ca matrice pentru producerea de clone in serie, spre a fi distribuite in cele mai variate zone din spatiu.

De fapt ideea nu e tocmai suta la suta originala: deja in 1994, compania Celestis oferea "servicii funebre spatiale", imprastiind cenusa defunctilor pe orbita Terrei, in spatiul profund sau pe suprafata lunii.

Personaje faimoase precum Nichelle Nichols, actrita care a interpretat rolul Uhurei in Star Trek, sau creatorul seriei, Gene Roddenberry, au ales aceasta forma de pseudo-inmormantare.

Totusi, planul lui Ohm poarta ideea la un nivel superior, amalgamand nazuintele personale cu speranta fantezista de a influenta viitorul omenirii sau chiar al altor civilizatii.

Intr-o lume in care nu putine persoane socotesc moartea drept un final implacabil si definitiv, ideea lui Ohm sfideaza aceasta conceptie, propunand un mod de a plasa semnale semnificative in Univers, cu o durata lunga de conservare, astfel incat sa se poata transforma undeva, candva, intr-o zestre pretioasa pentru civilizatii necunoscute.

Un comentariu:

  1. Asta inseamna ca putem sa trimitem orice? Caca, alcool, droguri, arme, organe?!!???!!!

    RăspundețiȘtergere

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.