14 aug. 2013

Bitcoin - vremuri tulburi pentru moneda virtuala

Bitcoin - moneda virtuala - se confrunta cu un examen serios, din partea autoritatilor bancare americane, din statul New York.


Este vorba despre un val de controale, abatut asupra a douazeci de companii care desfasoara activitati ce implica tranzactii bazate pe "virtual currency".

Departamentul Serviciilor Financiare ale Statului New York, a emis mandate pentru interogarea reprezentantilor acestor societati, cu obiectivul de a limpezi o serie de aspecte ce tin de strategiile de investitii, masurile de protectie a consumatorilor si programele menite sa impiedice spalarea banilor.

Autoritatile urmaresc clarificarea mecanismelor care se afla la baza gestiunii investitorilor individuali, ce ar putea fi atrasi de moneda virtuala, ignorand riscurile corelate utilizarii acesteia.

Pe lista companiilor care urmeaza sa se infatiseze dinaintea investigatorilor statului american, se numara: Coinbase, BitInstant si Coinsetter, dar si reprezentanti ai unor grupuri cu alt profil, sustinute de investitori precum gemenii Winklevoss.

"Daca taramul monedei virtuale se transforma intr-un fel de Wild West pentru narco-traficanti si alti criminali, atunci in joc nu este numai siguranta nationala, ci si insasi existenta sectorului valutelor virtuale ca activitate legala", a declarat benjamin Lawsky, seful departamentului de stat american.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.