22 sept. 2013

China vrea sa copieze dronele americane - hackerii asiatici au pornit la vanatoare

China vrea sa copieze dronele americane: hackerii asiatici au pornit la vanatoare de tehnologie pentru dezvoltarea unui proiect propriu in salsa aeronautica, inspirat insa din planurile militare ale Statelor Unite.


O baza situata in Shanghai, pare sa fi recrutat echipe selectionate pe spranceana, alcatuite din cei mai abili slalomisti informatici, care se straduiesc de cel putin doi ani, sa acumuleze informatiile necesare descifrarii tainelor care se afla la baza succeselor militare ale dronelor americane, relateaza agentia ANSA, citand New York Times.

Ambitiile tehnologice ale Chinei, se extind asadar si la nivel aerian, iar daca e sa socotim dupa tenacitatea sa, demonstrata in industria automobilistica, electronica si nu numai, in scurta vreme, sectorul dispozitivelor zburatoare de mici dimensiuni, va cunoaste cel putin un new-entry in peisaj.

China detine deja propriile modele de drone, dar performantele acestora par sa nu satisfaca standardele catre care nazuiesc fortele sale armate.

Potrivit sursei citate, operatiunile de "piraterie dedicata", pentru copierea modelelor americane, ar fi conduse de un grup numit "Comment Crew", care contacteaza de o buna bucata de vreme, contractor dupa contractor, pentru a obtine ceva informatii in plus, vizand detaliile tehnologice specifice acestor dispozitive.


Spy-Shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.