Colorantii sintetici utilizati in industria alimentara, vor fi inlocuiti cu elemente new-entry, mult mai ieftine si mai la indemana, obtinute direct din legume si fructe.
Cartofii mov si morcovii negri ocupa primele pozitii in lista specialistilor reuniti in cadrul congresului societatilor chimice americane, de la Indianapolis.
Potrivit unor studii elaborate de experti, cele mai sanatoase, mai putin costisitoare si mai rezistente culori menite sa ia drumul rafturilor magazinelor alimentare, nu sunt cele obtinute in laborator, ci cele naturale, traditionale, mostenite de la bunici.
Iata de ce, noii coloranti catre care se indreapta atentia industriei alimentare, precum si tehnicile de obtinere a acestora, au constituit subiect de maxim interes in cadrul congresului.
Anumite radacini si tuberculi, de pilda, tind sa se transforme cat de curand, in veritabile mine de aur pentru marii producatori, dispusi sa se intoarca la metodele utilizate in vremurile de odinioara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.