21 oct. 2013

Republica Moldova - adoptarea noului sistem contabil da bataie de cap economistilor

Ministerul de Finante al Republicii Moldova a decis adoptarea unui nou sistem contabil, incepand cu anul viitor, ceea ce da bataie de cap profesionistilor din acest sector.


Publicarea in Monitorul Oficial a noilor Standarde Nationale de Contabilitate ale moldovenilor, sunt asteptate cu viu interes, chiar incepand de azi, de catre Asociatia locala a Contabililor Profesionisti, care si-a exprimat ingrijorarea cu privire la intervalul scurt pe care acestia il au la dispozitie, pentru analizarea normelor.

Acestea presupun si introducerea unui nou Plan General de Conturi Contabile, ceea ce impune acordarea de ajutor metodologic din partea specialistilor Ministerului de Finante, in vederea clarificarii aspectelor problematice ale noilor reglementari contabile si raportari financiare.

Sansele ca cetatenii Republicii Moldova sa perceapa schimbarea doar ca pe aceeasi Marie, dar cu alta palarie, sunt insa destul de mari, avand in vedere ca noile proceduri contabile nu le aduc nimic incurajator din punct de vedere financiar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.