29 aug. 2012

Google Analytics, cel mai bun serviciu pentru webmasteri, la cost zero

Google Analytics este un serviciu de analiza statistica, oferit gratuit de grupul din Mountain View, utilizat de 62,4% din primele 10 mii de site-uri active in universul Web.

Google Analytics
Datele il plaseaza pe primul loc in topul serviciilor similare oferite la nivel global: de cand Google a achizitionat Urchin Software, in 2005 si a lansat Urchin on Demand, ca serviciu gratuit, folosirea puternicului instrument de analiza s-a inscris de-a lungul timpului pe o curba ascendenta, frecventa utilizarii acestuia crescand in mod exponential, informeaza Webnews.

Potrivit datelor inregistrate la nivelul platformelor Alexa si Pingdom, in cursul lunii iunie 2012, peste 62% din primele 10 mii de site-uri web folosesc serviciul Google Analytics.

Popularitatea de care se bucura acest instrument este de necontestat: in 2009, 50% din primele 10 mii de site-uri web utilizau serviciul de statistica - in numai trei ani, s-a inregistrat o crestere de 24,8%.

De-a lungul anilor, specialistii de la Google au adus numeroase imbunatatiri propriului serviciu de analiza statistica, pornind de la nivelul control-pannel si continuand cu flow visualization si rapoartele instantanee in dashboard.

Google Analytics este astazi, fara indoiala, cel mai bun din familia serviciilor similare oferite gratuit pe Internet, acoperint o plaja larga de exigente ale webmasterilor, la cheltuieli zero, subliniaza sursa.

2 comentarii:

  1. Da da asa e , google analytics chiar este cel mai bun dintre serviciile similare si cel mai ok e ca google ne ofera aceste servicii gratis :)

    RăspundețiȘtergere

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.