2 nov. 2013

NY Times: Merkel e doar un pestisor in ocean pentru spionajul SUA

Cazul cancelarului german Angela Merkel, spionata de agentii Statelor Unite, reprezinta doar un pestisor in ocean, fata de activitatea lor laborioasa, desfasurata de-a lungul anilor.

James Clapper

Acesta este modul in care cotidianul New York Times descrie "cazul Merkel", subliniind ca este vorba despre un proces demarat cu multi ani in urma, cand Merkel nu ocupa inca fotoliul de cancelar.

Controlul convorbirilor telefonice includea si consilieri, membrii importanti ai opozitiei si cam tot ceea ce poate fi incadrat la "categoria grea" in peisajul politic al statului de interes.

Fie in calitate de amici, fie de inamici, tarile supravegheate au fost tinute sub observatie ani in sir, cu o atentie si o meticulozitate iesita din comun.

In cadrul depozitiei efectuate marti in fata Congresului, directorul National Intelligence, James Clapper - cel ce se afla in fruntea  intregului sistem de spionaj al Statelor Unite, a lasat sa se inteleaga ca Merkel a fost doar un "pestisor care innota in ape mult mai mari decat s-ar putea crede".

Spy-Shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.