29 nov. 2013

Vilnius: UE a semnat acordurile cu Republica Moldova si Georgia

Astazi, 29 noiembrie, la Vlinius, au fost semnate acordurile dintre Uniunea Europeana si Republica Moldova si Georgia, eveniment deosebit de important in contextul relatiilor internationale.


La scurta vreme dupa ce Ucraina a optat pentru oferta Rusiei, analistii apreciaza ca documentele semnate azi, la Vilnius, au un impact deosebit asupra tuturor statelor care fac parte din Parteneriatul Estic si nu numai.

Ministrul de externe al Marii Britanii, William Hague, a deplans decizia ucraineana, precizand ca tara sa este nerabdatoare sa intampine parafarea acordurilor de asociere a Republicii Moldova si Georgiei, la Vilnius.

Acest lucru a fost infaptuit astazi: la ceremonie au fost prezenti numerosi sefi de state si de guverne, lideri ai institutiilor europene, dar si presedintii Ucrainei - Viktor Ianukovich, Georgiei - Georgi Margvelashvili, premierul Republicii Moldova - Iurie Leanca si ministrul de externe al Bielorusiei - Vladimir Makey.

"Traim un moment istoric, semnarea unui acord cu ambitii fara precedent care inseamna incredere, deschidere, cooperare. Moldova, astazi am asigurat drumul nostru spre Uniunea Europeana", a declarat Iurie Leanca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.