3 dec. 2013

Costumele populare romanesti inspira creatorii de moda de la Paris (Galerie foto si Video)

Costumele populare romanesti inspira creatorii de moda de la Paris, care s-au lansat intr-o adevarata cursa pentru realizarea celor mai frumoase tinute de sezon, purtand amprenta noastra traditionala.

Ornamentele regasite de obicei pe cojocelele si iile taranesti din diferite zone ale Romaniei, au stralucit in lumina reflectoarelor celor mai prestigioase podiumuri de prezentari de moda din capitala franceza.


Este vorba despre o initiativa imbratisata cu entuziasm de catre designerul Philippe Guilet, care a colaborat cu o intreaga echipa de specialisti romani, la realizarea unei colectii de exceptie, in cadrul proiectului cultural 100%RO.


Colectia cuprinde tinute inspirate in exclusivitate din patrimoniul cultural al romanilor, transpunand intr-o matrice moderna si rafinata, elemente traditionale, specifice artizanatului si mestesugariei de pe plaiurile noastre.


Proiectul are drept obiectiv eliminarea prejudecatilor legate de tara noastra, cultura si traditiile locale si stimularea interesului pentru splendorile folclorice romanesti, reinterpretate intr-o varianta moderna si eleganta.


Prezentarea colectiei la Paris, a creat o valoroasa punte intre universul fashion international si patrimoniul cultural romanesc, introducand in peisajul modei, valorile traditionale ale artizanatului nostru.


Initiativa constituie o imensa oportunitate pentru numeroase asezari romanesti din Bucovina, Maramures, Ardeal si nu numai, de a-si promova traditiile locale, invitand iubitorii de calatorii de pe toate meridianele lumii, sa paseasca pe cararile romanesti cu incredere si sete de cunoastere a valorilor specifice acestor zone.


TinaR - VIP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.