5 dec. 2013

O reteta de post, pentru un dulce delicios

Inainte de sarbatoarea Craciunului, multe familii opteaza pentru o alimentatie fara carne, branzeturi, produse lactate sau oua, dar acceptand uleiul si grasimile vegetale in meniu.

Iata, in cele ce urmeaza, o reteta pentru un dulce delicios: eclere de post.


Ingredientele necesare: un pachet de margarina, 2 linguri de zahar tos, 1 lingura de zahar pudra, 120 ml apa, cca 200 g faina alba pentru dulciuri, praf de copt, budinca de vanilie gata preparata (pe baza de apa, nu de lapte).

Se topeste margarina in cratita, la foc mic, se adauga apa si la primul clocot, se pune toata faina, praful de copt si doua linguri de zahar si se amesteca bine ingredientele, tragandu-se la o parte vasul de pe flacara.

Aluatul se pune cu lingura in tava, alegandu-se o anumita forma pentru ecler - mai lung sau mai rotunjor - dupa preferinta.

Se coc la foc potrivit pana ce prind o culoare aurie, fara sa se deschida usa cuptorului, circa 35 de minute.

Se taie "capacul" gogoselelor astfel obtinute, se umplu cu budinca de vanilie si se acopera, pudrandu-se cu zahar.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.