18 ian. 2016

Canada: eutanasia devine o optiune legala

Controversata chestiune ce vizeaza eutanasierea persoanelor in anumite conditii, castiga tot mai mult teren in ultima perioada, Canada devenind la randul sau una din tarile care legalizeaza sinuciderea asistata.

Canada legalizeaza sinuciderea asistata
Este vorba despre o decizie a Curtii Supreme locale, gratie careia a fost legalizata vineri 15 ianuarie 2016, in intreaga tara, acordarea de asistenta medicala specializata, pacientilor terminali care doresc sa-si puna capat vietii.

Canada se inscrie asadar in mica lista a tarilor in care cetatenii pot opta pentru eutanasie in anumite conditii speciale.

Sinuciderea asistata este deja legala in cateva state din SUA, cum ar fi California, Oregon, Washington sau Vermont, iar in Europa, in tari precum Belgia, Olanda si Elvetia.

Este vorba despre o lege care continua sa creeze polemici in legatura cu dreptul de a renunta la propria viata, chiar si atunci cand este vorba despre persoane care sufera de boli incurabile, aflate in ultima faza si care nu mai au nici o speranta de a se salva.

Eutanasierea este sustinuta in general, in numele democratiei si al liberului arbitru, de catre formatiunile politice de stanga, dar si de alte organizatii sau structuri din diverse domenii de activitate, cu interese corelate, mai mult sau mai putin clare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.