18 ian. 2016

Cele mai antipatice vietuitoare de pe Terra (Galerie foto)

Daca v-ati intrebat vreodata cum arata cele mai antipatice zece vietuitoare de pe Terra, iata in cele ce urmeaza, un raspuns relevant.

Este vorba despre o colectie pe care putini si-ar dori-o acasa, dar pe care natura o gazduieste binevoitoare in anumite colturi ale lumii.

Pit Viper

Fruntasul clasei este Pit Viper - o reptila de un verde luminos, care traieste in regiunile Asiei de Sud-Est.

Oamenii de stiinta au descoperit-o in anul 2002 si au botezat-o Trimeresusrus Gumprechti, dar ea nu pare prea incantata nici de nume, nici de faptul ca s-a dat de gol.

Pe cel de-al doilea loc se situeaza o vietuitoare bizara, cunoscuta sub denumirea de Sarpele-Peste (Snakefish sau Channidae), care pare de-a dreptul desprinsa dintr-un film de groaza.

Cel putin aceasta a fost impresia pe care i-a lasat-o Secretarului de Interne al Statelor Unite, Gale Norton, in anul 2002, cand a facut cunostinta cu un exemplar din aceasta categorie.

Snakefish
Madalia de bronz a fost adjudecata de Izopodul Gigant (Bathynomus Giganteus) - un crustaceu carnivor care se simte la largul lui pe fundul oceanului, chiar si la 6.000 de matri adancime, unde se ospateaza cu resturi de pesti morti si alte animale marine.

Izopodul Gigant
Pozitia cu numarul patru ii revine unui animalut cu un nume la fel de straniu ca si infatisarea sa: Aye-Aye - una din cele mai rare creaturi ale planetei, cosiderat in anumite tari, un veritabil "prevestitor de nenorociri", astfel incat nimeni nu se da in vant sa-l intalneasca.

Aye-Aye
Amicul din imaginea de mai jos, cu nasul parca franjurat de o explozie, se situeaza pe cea de-a cincea pozitie. Pe numele sau stiintific Condylura Cristata, acest rar exemplar de cartita cu nas in forma de stea, utilizeaza formatiunile micilor sale excrescrente pe post de organ tactil extrem de avansat, dispunand de receptori senzoriali de o sensibilitate absolut incredibila.

Cartita cu nasul in stea
Tricoul cu numarul sase este purtat de aceasta soparla infoiata (Chlamydosaurus Kingi), care traieste in Australia si nu sta pe ganduri cand este scoasa din sarite,"umflandu-se in pene" si suierand amenintatoare pentru a-si intimida adversarii.

Soparla suieratoare
Gecko (Uroplatus Fimbriatus) este cel ce ocupa pozitia cu numarul sapte in top si poate fi intalnit in Madagascar si in padurile tropicale din insulele Nosy Bohara si Nosy Mangabe.

Gecko
Infatisarea liliacului din imaginea de mai jos e de-a dreptul impresionanta. Este vorba despre un exemplar de Kerivoula Kachinensis, descoperit de cercetatori in regiunile asiatice mai putin explorate, din Greater Mekong). In ciuda locului cu numarul opt pe care il ocupa in aceasta "lista neagra", multi considera ca acest liliac exercita un fascin aparte.

Kerivoula Kachinensis
Penultimul in acest Top 10 al aspectului respingator, este soarecele-cartita de desert (Heterocephalus Glaber), o rozatoare din Africa de Est care, fara indoiala, nu va putea participa vreodata la un concurs de frumusete.

Soarecele cartita de desert
Iata si ocupanta celei de-a zecea pozitii in top: o omida veninoasa din Texas (Puss Caterpillar), care poate atinge o lungime de 36 de milimetri si nu e tocmai prietenoasa: intepaturile parului sau sarmos sunt cele mai otravitoare din intreaga varietate de omizi de pe Terra. Poate fi intalnita si in Mexic sau in anumite zone ale Americii Centrale.

Puss Caterpillar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.