15 ian. 2016

Lupta impotriva ISIS: fortele terestre americane trec la fapte

Lupta impotriva ISIS devine pe zi ce trece tot mai acerba, Statele Unite luand hotararea sa intervina terestru pe teritoriul Iraq-ului, cu o noua forta operationala ce se va alia armatei locale.

Strategia urmarita vizeaza atacarea obiectivelor Statului Islamic stabilite in Iraq, dar si in Siria, pana la eliminarea integrala a acestora.

"Forta specializata expeditionara se afla deja la fata locului si se pregateste sa lucreze cu irakienii pentru a incepe sa distruga combatantii ISIS si comandantii lor", a declarat secretarul american al apararii, Ash Carter.

Mai mult decat atat: un alt grup de forte, mai mic, desfasurata inca din cursul anului trecut pe teritoriul irakian, pare sa fi stabilit deja o serie de contacte cu rebelii, identificand tintele pentru viitoarele lovituri aeriene, dar si pentru "lovituri de toate tipurile", dupa cum sustine oficialul american.


In cadrul aceleiasi declaratii oficiale, Carter a tinut sa sublinieze importanta progreselor realizate de catre fortele armate irakiene - inclusiv in ceea ce priveste reluarea controlului asupra orasului Ramadi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.