16 ian. 2016

Propunere fara precedent pentru invitatii TV: sa fie santionati daca nu folosesc un limbaj decent

Dupa valurile de polemici declansate de initiativa Andreei Cretulescu - realizatoarea unei emisiuni transmise de postul de televiziune Romania TV, care si-a dat afara invitatul din studio - infloreste pe net si nu numai, o propunere interesanta.

Andreea Cretulescu
Este vorba despre ideea de a fi amendati invitatii care nu reusesc sa-si puna frau limbii pe parcursul desfasurarii emisiunilor, utilizand un limbaj indecent, jigniri si alte "inflorituri" incompatibile cu normele impuse de CNA in acest context. 

Potrivit afirmatiilor publicate dejurnalista Andreea Cretulescu, la nivelul platformei de socializare Facebook, este absurd sa fie amendat postul de televiziune pentru momentele stanjenitoare provocate de invitatii lipsiti de bun simt elementar.

"Daca invitatul ar primi amenda de 10.000 lei, atat cat primeste postul, (uneori chiar mai mult) pentru astfel de momente, cu siguranta ca s-ar gandi de doua ori inainte sa arunce cu jigniri. Dar, pentru ca nu pateste nimic, pur si simplu, NU-I PASA! Cine pierde, telespectatorul care trebuie sa asculte toate astea si pentru protectia caruia s-a votat legislatia audio-vizuala. Sau, oare, a fost votata doar pentru a mai subtia bugetele televiziunilor?..."

Participantii la dezbateri sunt invitati asadar sa isi controleze modul de exprimare apreciindu-se ca acestia pot avea puncte diferite de vedere fara sa lanseze jigniri pe care publicul telespectator de acasa este obligat sa le suporte.

Polemicile au fost declansate de cazul liderului UNPR, Valentin Ionescu (ex ministru al Privatizarii si consilier prezidential pe durata mandatului lui Emil Constantinescu), care a fost invitat sa paraseasca platoul emisiunii conduse de tanara jurnalista, din pricina replicilor jignitoare ale acestuia, "in contradictie cu legislatia audio-vizualului si cu reglementarile CNA".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.