8 iun. 2012

Google - avioane in slujba hartilor 3D

Pentru a asigura serviciul Google Maps 3D, colosul din Mountain View confirma utilizarea unei flote aeriene speciale, care efectueaza fotografii de la inaltime, in diferite unghiuri, pentru zonele in care masinuta Google Car nu reuseste sa ajunga.

Google Maps 3D
Hartile 3D vor fi asadar realizate pe baza unei combinatii mixte de imagini surprinse atat de la inaltime, cat si de la sol, pentru asigurarea unui astfel de serviciu fiind necesare in mod evident, aeronave dotate cu aparatura speciala, informeaza Engadget.

Pana in prezent insa, Google a pastrat discretia asupra existentei unei astfel de flote, informatia fiind dezvaluita de Brian McClendon, vicepresedintele diviziei Maps abia in cadrul evenimentului "Next dimension of Maps", unde grupul din Mountain View incearca sa puna bazele unei colaborari cat mai stranse cu o serie de companii aeriene dispuse sa efectueze astfel de zboruri pentru Google.

Spre surprinderea participantilor la eveniment, Brian a specificat clar faptul ca Google detine deja o flota proprie specializata in acest domeniu, in masura sa efectueze zboruri pe trasee bine determinate si controlate cu strictete de specialisti, astfel incat grupul sa poata obtine cadrul exact al anumitor zone, inclusiv metropole care se intind pe suprafete foarte mari.

"In sfarsit exista tehnologii suficient de avansate pentru a efectua operatiuni de acest fel la scara larga, elaborand  un volum imens de date care vin prelucrate ulterior, pentru a reda cu precizie instrumente de orientare in 3D pentru hartile dedicate", a subliniat Brian, potrivit sursei citate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.