21 iun. 2011

Google doodle semnaleaza solstitiul de vara

Marti, 21 iunie 2011, Google a dedicat un "doodle" construit din flori, zambet si culoare, primei zile oficiale de vara, data la care, in traditia populara a multor state, se sarbatoreste "nunta soarelui cu luna", sau a "pamantului cu lumina", relateaza Il Calderone Magico.it.

Solstitiul de vara, a carei denumire vine din termenul latin "solstat", insemnand "soarele se opreste", reprezinta de fapt apoteoza luminii revarsate pe pamant si era denumit de catre grecii antici si "Poarta Oamenilor", in timp ce "geamanul" acestui eveniment, care are loc toamna, este cunoscut sub numele de "Poarta Zeilor".

Poarta Oamenilor simboliza o perioada de trecere localizata la pragul dintre crestere si declin sau Midsummer, cum ii spun englezii sau cum era descrisa de talentul fara egal al maestrului Shakespeare in "Visul unei nopti de vara", unde aspectul magic al momentului capata dimensiuni remarcabile, prin "amestecul" realitatii cu visul.

Initiativa Unchiului G este binevenita pentru noi toti, aducand un strop de buna dispozitie si de vacanta la fiecare accesare a motorului sau de cautare al zilei si demonstrand odata in plus talentul remarcabil al echipei sale de designeri creatori de doodle.

Sursa: Google
Foto: Google









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.