25 iun. 2011

Wikipedia introduce butonul "WikiLove"

Wikipedia pare sa se alinieze la randul sau tendintei de a introduce butoane de tip "like", "imi place", "recomanda", "fan" si altele din aceeasi categorie, adaugand ca element de noutate pe paginile enciclopediei libere, butonul "love" (WikiLove).

Prezentandu-se precum o simpla optiune de legatura social-network, obiectivul principal al butonului este insa o majora implicare a autorilor in dinamica proiectului.

Initiativa nu este de neglijat, iar specialistii giganticei enciclopedii libere au gasit si un simbol atragator, pe masura etichetei corespunzatoare: o micuta inimioara rosie amplasata intr-un colt al paginii, introdus pentru moment ca simplu experiment menit sa testeze reactia utilizatorilor.

In situatia in care initiativa se va dovedi inspirata, versiunea oficiala va demara miercuri 29 iunie, pe paginile in versiunea limbii engleze: un click pe butonul-inimioara stabileste legatura intre utilizator si autorul informatiilor accesate, putand opta pentru diferite "cadouri-omagiu" virtuale destinate realizatorului paginii respective.

"WikiLove" raspunde astfel unei exigente menite sa confere un plus de "umanitate" interactiunii pe interfata traditionala, oferind elemente ulterioare care risca sa iroseasca timp si resurse deopotriva, dar care pe de alta parte creaza implicare si relansare in activitatea autorilor si a comunitatii.

Sursa: Webnews
Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.