6 iul. 2011

Cat poate suporta romanul?

Istoria neamului nostru abunda in episoade de suferinta, oprimare si nevoi de tot felul, dar criza actuala pare sa ne puna capac din toate punctele de vedere, intrucat tinde sa mature totul in calea sa precum o tornada catastrofala, ale carei proportii nu pot fi prevazute.

Specialisti de pretutindeni studiaza inca durata si posibilitatile de controlare a tristei situatii in care ne aflam cu totii, in incercarea disperata de a oferi solutii in vederea depasirii dificultatilor inregistrate la scara mondiala.

Totusi, cum ironia cuiva preciza ca suntem egali cu totii, doar ca unii sunt mai egali decat altii, romanii sufera mult mai mult decat alte tari ce fac parte din Uniunea Europeana, doar ca sunt antrenati si ca drept urmare, se vaita mai putin.

Deja suportam presiunea schimbului valutar dezavantajos, nivelul unor preturi comparabile cu cele din tarile nordice raportandu-ne la venituri mult mai reduse, sistem sanitar si de invatamant slab organizate, somaj crescut, lipsa de fonduri la toate nivelele, iar acolo unde fondurile vin, banii par sa fie cheltuiti in mod absurd.

Ne bate la poarta schimbarea monedei nationale cu sangerosul euro, care va spulbera si ultima speranta de plata a intretinerii, energiei electrice, apei, gazului, benzinei, medicamentelor, gradinitei, hranei si... lumanarilor. Caci daca odinioara cumparam zece-douazeci de lumanari cand mergeam la biserica, ne vedem nevoiti sa reducem si numarul acestora la minimum necesar - in curand se pare ca vom ramane doar cu rugaciunea.

In acest context adresam cu amaraciune celor ce stau la carma neamului nostru, o intrebare care ar trebui sa-i puna la treaba, caci pe ganduri stau cam de multisor: oameni buni, cat credeti ca mai poate suporta romanul?

de Cricky
Foto: browsertv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.