7 iul. 2011

Cutremur de 7,8 grade in Noua Zeelanda

Un puternic cutremur, avand magnitudinea de 7,8 grade, a avut loc in Noua Zeelanda, afectand aria meridionala a Pacificului.

Pericolul unui tzunami a fost semnalat in zona, atat pentru coastele Noii Zeelande, Insulele Kermadec si arhipelagul Tonga, dar autoritatile au retras ulterior avertismentul.

Pacific Tsunami Warning Center din Insulele Hawaii a anulat avertismentul dupa circa o ora de la lansarea acestuia, fara a justifica aceasta decizie.

Potrivit institutului geologic din Statele Unite, cutremurul a afectat insulele Kermadec, epicentrul acestuia fiind situat la o profunzime de circa 48 de kilometri in apele Oceanului Pacific, ceea ce ar fi putut sta la baza initiativei de alarmare cu privire la posibilitatea declansarii unui tzunami in zona respectiva, tinand cont de magnitudinea fenomenului, precizeaza sursa.

Pagubele si/sau victimele inregistrate in urma cutremurului nu au fost comunicate, dar nelinistea populatiei inca persista, insotita de ingrijorarea provocata de posibilele replici ulterioare ale fenomenului.

Sursa: ViP
Foto: ViP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.