26 sept. 2011

Arabia Saudita - regele acorda acces femeilor in politica

Regele Arabiei Saudite, Abdullah bin Aziz a anuntat duminica, intrarea femeilor in Shura - Consiliul consultativ al regatului, cu posibilitatea candidarii la urmatoarele alegeri municipale.

Este vorba despre alegerile ce se vor desfasura dupa cele din 29 sptembrie, acestea fiind inca accesibile doar candidatilor de sex barbatesc, relateaza ANSA.

In mod implicit, suveranul acorda femeilor dreptul de vot odata cu posibilitatea depunerii candidaturii, precizeaza sursa.

"Dat fiind ca refuzam sa marginalizam femeile in orice domeniu social care se conformeaza shariei, am decis, dupa consultarea consilierilor nostri religiosi si nu numai, de acordare a accesului femeilor in Shura ca membri, incepand cu sesiunea urmatoare", a declarat Abdullah bin Aziz, potrivit sursei citate.

In regatul ultraconservator al Arabiei Saudite, unicele alegeri admise sunt cele municipale, anul acesta fiind programate pentru data de 29 septembrie, la care insa femeile inca nu pot participa, ceea ce presupune o asteptare de alti patru ani pana la urmatoarele alegeri - timp mai mult decat suficient pentru a-si pregati candidatura.

Sursa & Foto: ANSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.