27 sept. 2011

India: se limiteaza numarul de sms-uri la maxim 100 pe zi

Incepand de marti, in India s-a decis limitarea expedierii de mesaje cu ajutorul telefoanelor mobile, posesorii fiind obligati sa respecte un numar de maxim sms-uri pe zi de pe acelasi dispozitiv.

Autoritatile care reglementeaza telecomunicatiile locale intentioneaza sa stavileasca prin adoptarea acestei masuri, difuzarea de material publicitar sub forma de sms, care invadeaza telefoanele mobile ale consumatorilor, informeaza ANSA.

Decizia a fost exprimata de catre Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) si se aplica tuturor operatorilor de telefonie mobila, care vor fi obligati sa impuna o limita zilnica de 100 de mesage pe zi pentru fiecare Sim-card in parte.

Regula nu se aplica totusi in perioada sarbatorilor, iar serviciile de urgenta, bancile, social network, companiile aeriene si firmele de telemarketing autorizate pentru acest gen de activitate, nu se supun limitarii pe durata intregului an.

Masura a starnit polemici, Rajan S. Mathews, directorul Cellular Operators Association of India (COAI) declarandu-se ingrijorat cu privire la nerespectarea drepturilor consumatorilor.

"Intelegem necesitatea eliminarii invaziei de mesaje promotionale, dar de ce nu sunt limitate doar companiile care expediaza mii de sms-uri?", si-a exprimat el nedumerirea, potrivit sursei citate.

In India, autoritatile se straduiesc multi ani sa stavileasca fenomenul invaziei de sms-uri si apeluri promotionale, al caror flux nu inceteaza nici in timpul noptii - potrivit statisticilor locale, numarul de sms-uri de acest tip ridicandu-se pana la data adoptarii masurii, la circa 75 milioane zilnic.

Sursa & Foto: ANSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.