29 sept. 2011

A fost descoperita nava britanica SS Gairsoppa, scufundata in 1941

Compania de explorari subacvatice Odyssey Marine Exploration a identificat locul in care s-a scufundat nava britanica SS Gairsoppa, in 1941, purtand in adancuri incarcatura de 219 tone de argint.
Nava se intorcea din India, indreptandu-se spre apele britanice, purtand o incarcatura de argint a carei valoare a fost estimata la circa 150 milioane de lire sterline, informeaza My Luxury.
Bombardata de un avion german in 16 februarie 1941, SS Gairsoppa, aflata sub comanda capitanului Ernst Mengersen, s-a scufundat la circa 300 mile de coasta irlandeza, fiind localizata abia dupa 70 de ani.
Echipa de specialisti ai companiei Odyssey Marine Exploration se afla in prezent implicata in cea de-a doua faza a proiectului vizand recuperarea pretioasei incarcaturi, ale caror lucrari vor fi demarate in primavara anului 2012.
Potrivit sursei citate, contractul semnat cu guvernul britanic prevede retinerea a 80% din cantitatea de lingouri recuperate de catre companie, care a obtinut exclusivitatea lucrarilor de aducere la suprafata, de la o adancime de 4.700 metri, a intregului tezaur de argint.

Sursa & Foto: My Luxury

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.