24 sept. 2011

Noul CEO de la HP este Meg Withman

Zvonurile privitoare la schimbarile radicale survenite in conducerea companiei Hewlett Packard au devenit realitate, Meg Withman, fosta titulara a aceleiasi functii la eBay, fiind noua CEO a grupului.
HP a confirmat oficial schimbarea, dupa incheierea capitolului intitulat „Leo Apotheker”, care abandoneaza si functia de presedinte, informeaza Webnews.
Alegerea noului CEO s-a realizat asadar bazandu-se pe identificarea la nivel intern a unei figuri in masura sa readuca grupul pe calea succesului, Whitman fiind deja membru al board-ului HP.
Sarcina care-i revine noului administrator delegat nu este tocmai simplu de adus la indeplinire, relansarea unei companii care a cunoscut un veritabil colaps sub experienta gestinii lui Apotheker, inregistrand scaderea profiturilor cu 47%, fiind cu adevarat dificila.
Whitman s-ar putea demonstra totusi o „doamna cu pumnul de fier”, impunand grupului un traseu ascendent, bazat pe strategii noi si eficiente, care sa asigure rezultate pozitive, in contextul in care initiativele sale vor  conduce grupul la o serie de victorii in plan psihilogic in primul rand, dupa deprimanta dezordine generata de concedierea a peste 500 de salariati implicati in sectorul webOS, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.