28 iun. 2013

Kinect piloteaza gandacii-cyborg (Video)

Tehnologia Kinect nu isi limiteaza campul de aplicabilitate doar la universul gaming, ci tinde sa exploreze, pe zi ce trece, tot mai multe domenii de activitate.


In afara celui medical, in care Kinect pare sa-si fi castigat deja un loc sigur, iata ca tehnologia motion a casei Microsoft, patrunde si pe taramul robotilor biologici.

Un grup de oameni de stiinta de la North Carolina State University, au realizat un sistem bazat pe Kinect, gratie caruia pot controla gandacii-cyborg, astfel incat sa urmeze un anumit traseu, prestabilit.

Cercetatorii au integrat Kinect la nivelul unei interfate electronice care permite dirijarea unor gandaci din Madagascar, care fac parte din specia cunoscuta sub denumirea stiintifica de Gromphadorhina Portentosa catre o destinatie anume.

Impulsurile transmise prin intermediul Kinect, impun un anumit traseu biobot-ului, cu posibilitatea optimizarii parametrilor necesari pentru dirijarea insectei spre o anumita zona.

Doctor Alper Bozkurt, profesor de inginerie electronica la NCS, a evidentiat faptul ca aceasta realizare face posibila infiltrarea gandacilor in ariile afectate de dezastre, pentru a trasa veritabile harti de acces, utile echipelor de salvare.

In plus, la nivelul unor astfel de bioboti, se pot instala miscrofoane si speakere, pentru a facilita comunicarea cu eventualele victime blocate sub daramaturi, spre exemplu.

Rezultatele obtinute cu ajutorul primelor astfel de sisteme testate, vor fi prezentate in cadrul evenimentului Remote Controlled Insect Biobots Minisymposium, care va avea loc in data de 4 iulie, la Osaka (Japonia).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.