22 nov. 2011

Pakistan - interzise SMS-urile care contin numele lui Iisus Cristos

Printre cele 1.600 de cuvinte interzise de Autoritatea de Telecomunicatii din Pakistan, fiind catalogate drept obscene, a fost inclus si numele lui Iisus Cristos, care nu va mai fi regasit in sms-uri.
Multi termeni considerati vulgari sau "lipsiti de simtul pudorii" sunt inscrisi pe lista neagra, comunicata societatilor de telefonie din Pakistan, care au obligatia de a bloca orice sms continand astfel de cuvinte, relateaza La Stampa.

Majoritatea sunt de natura sexuala, dar mai nou autoritatile pakistaneze au dispus includerea in aceeasi categorie si a cuvintelor "Iisus", "Cristos" si "Satana", societatile de telefonie avand la dispozitie o saptamana pentru a aplica restrictia.

Masura a declansat numeroase proteste din partea bisericilelor crestine si a organizatiilor pentru drepturile omului, printre care si Bytes For All, care au anuntat contestarea ordonantei la tribunal, subliniind ca o astfel de dispozitie reprezinta un act de discriminare a crestinilor si o clara incalcare a Constitutiei Pakistanului.

In replica, Autoritatea de Telecomunicatii a declarat ca libertatea pakistanezilor e "un subiect care se supune limitarilor impuse de lege, in interesele gloriei Islamului", precizeaza sursa.
Sursa & Foto: La Stampa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.