24 dec. 2011

Mozilla: Acordul cu Google e un real succes!

In casa Mozilla, Craciunul vine anul acesta cu zambetul pe buze: Google a platit de trei ori mai mult decat oferta pe care a avansat-o in noiembrie, pentru a fi motorul de cautare standard pe Firefox.

Desi cifrele exacte prevazute in acordul semnat cu cateva zile in urma inca nu au fost dezvaluite, Mozilla ar fi castigat de pe urma afacerii circa 300 de milioane de dolari anual, pentru un contract cu durata de trei ani, relateaza Webnews.

Suma vechiculata este destul de importanta, in contextul in care Mozilla va reusi cu siguranta in acest mod sa-si tripleze profiturile anuale, asigurandu-si astfel resurse considerabile pentru propriile proiecte, fata de baza economica de care dispunea pana acum.

Concurenta acerba intre mortoarele de cautare de top - Google, Bing, Yahoo, dar mai cu seama rivalitatea cu Microsoft, au silit grupul din Mountain View sa ridice stacheta ofertei pentru parteneriatul cu Mozilla, astfel incat sa-si adjudece pretioasa optiune standard pe Firefox, subliniaza sursa.
Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.