30 apr. 2012

Screenshot - captura de ecran, pentru bloggerii aflati la inceput de drum si nu numai

Pentru bloggerii aflati la inceput de drum, interesati sa-si imbunatateasca pe cat posibil calitatea postarilor, adaugand imagini "rapite" de pe Internet sau din propriul computer, iata in cele ce urmeaza, un mic indrumar pentru a realiza un "Screenshot" reusit.

Screenshot - exemplificare
Un "Screenshot" inseamna de fapt "fotografierea" ecranului la un anumit moment dat, cu scopul utilizarii imaginii respective in cadrul unui articol dedicat subiectului surprins de ochiul magic al tehnologiei online, care faciliteaza utilizarea unor instrumente pe cat de simple, pe atat de performante, in folosul unui blog mai atragator, mai bogat in informatie de calitate.

Mai mult decat atat, un screenshoot poate fi util si in vederea transmiterii mesajelor de posta electronica, sau la nivelul serviciului messenger, utilizand in cadrul acestora imagini cu dimensiuni rezonabile, care pot fi impartasite pe aceasta cale prietenilor, cunostintelor, colegilor si nu numai.

Operatiunea este foarte simpla: in momentul in care ati identificat o imagine interesanta a unui anumit ecran, asigurati-va ca informatia care va intereseaza este vizibila si apasati tastele Alt + PrtSc pentru a "fura" si memoriza imaginea ecranului respectiv.

Deschideti o fereastra in Paint si alegeti din meniul Edit, optiunea Paste, observand cum imaginea ecranului a fost copiata in aceasta noua matrice, apoi salvati fisierul cu denumirea preferata, selectand formatul JPEG, pentru a va asigura ca ocupa de 10 ori mai putin spatiu decat o imagine bitmap (BMP).

Odata salvata noua "fotografie", poate fi utilizata in multiple actiuni, de la documentarea unui articol demn de a ocupa un loc fruntas pe blogul personal, pana la explicatii sau exemplificari atasate mesajelor de posta electronica sau prezentarilor profesionale in Word, Power Point sau alte programe dedicate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.