29 apr. 2012

Iti place sa mergi la pescuit? Ulmu - iata un loc splendid

In imediata vecinatate a Lacului Mostistea, judetul Calarasi, se afla inca mici zone in care omul inca nu a pus amprenta "turismului poluant" pe marginea drumului, lasand loc naturii sa-si cladeasca propriile miracole in linistea si pacea unor colturi desprinse parca din lumi de povesti.

Taram de vis in com. Ulmu
Este si cazul localitatii Ulmu, care rezerva surpriza unui taram de o frumusete deosebita, un refugiu fara egal pentru iubitorii de vanatoare, pescuit, fotografiat sau pur si simplu pentru cei ce vor sa se piarda o vreme in sanul naturii.

Departe de zgomotul strazii si al orasului aglomerat, pe malul lacului Mostistea, exista unghere demne de un veritabil material documentar pentru Discovery sau Animal Planet.



Covorul crud de iarba verde

Sau chiar pentru alcatuirea unui catalog de imagini inedite din natura, surprinzand specii de animale, pasari, pesti si insecte, despre existenta carora nu se cunosc prea multe lucruri inca, intr-un cadru ce aminteste de tablourile lui Nicolae Tonitza...

Tonitza s-a inspirat de aici?

O plaja fara egal ascunsa intr-un colt uitat de lume
Pasii calatorului pot ajunge sa cunosca prospetimea si atingerea fara seaman a covorului verde de iarba neintinata, coborand catre malul lacului, unde isi poate scalda gleznele in apa sau se poate intinde la soare pe una din micutele plaje cu nisip incredibil de fin, asemenea unui litoral nemaivazut.
Apus de soare pe malul lacului Mostistea


E greu sa le gasesti fara un ghid priceput, dar odata patrunse secretele cararilor acestui taram de vis, iti doresti sa nu te mai desprinzi de acest colt uitat de lume.
Pe o ulita din Ulmu

O casa de vacanta? Ar fi ideal. Locuitorii sunt pasnici si bucurosi sa-ti dea binete, intimitatea nu-ti este tulburata de nimeni si de nimic, iar timpul pare sa se opreasca in loc, lansandu-ti gandurile sa rataceasca in voie, catre acea lume mai buna, la care visezi, dupa care tanjesti...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.