19 apr. 2012

Twitter Innovator Patent Agreement, un acord drept colac de salvare


Twitter a anuntat finalizarea asa-numitului Innovator Patent Agreement (IPA), un nou mod de abordare a legii copyright-ului cu ajutorul caruia grupul intentioneaza sa puna capat razboiului brevetelor.

Acordul prevede un tratament special din partea Twitter, acordat tuturor brevetelor pe care grupul le-a obtinut din mediul extern, cum ar fi spre exemplu in urma inglobarii de proprietati intelectuale la nivelul grupului, odata cu titularii acestora, relateaza Webnews, citand Read Write Web.

PREA SPECIALIZAT Twitter Innovator Patent Agreement, un acord drept colac de salvare
Mai exact, Twitter va continua sa utilizeze brevetele in cauza, dar rezervandu-se la exploatarea acestora in plan exclusiv functional, fara a le putea utiliza drept arme pentru a ataca tertii, cu exceptia eventualelor acorduri speciale, semnate anterior cu insusi creatorul unui anumit brevet.

Doar brevetele proprii vor putea fi utilizate ca instrumente pentru a chema in fata instantei eventualii utilizatori abuzivi, in timp ce brevetele "dobandite" vor alcatui simple trupe de aparare.

Twitter a anuntat ca intentioneaza sa adopte documentul in cursul anului curent, prevederile acestuia conducand la o serie de avantaje care releva potentialul constructiv al unei astfel de abordari "pasnice" a chestiunii brevetelor, configurand o alternativa la hartuielile legale corelate acestui context, subliniaza sursa. 

Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.