21 mai 2012

Golliwog, papusa rasista a australienilor, care infurie arborigenii

Golliwog, papusa de culoare, costumata in servitor, s-a intors in rafturile magazinelor de jucarii din Australia, motiv pentru care populatia arborigena s-a infuriat peste masura.

Golliwog

Golliwog este de fapt un personaj creat de Florence Kate Upton la sfarsitul secolului trecut: un barbat de culoare, cu aspect de marioneta, care s-a bucurat de popularitate in anii '60, in America de Nord si Europa, declansand ulterior polemici legate de substratul rasist al acestui articol pentru copii, relateaza Giornalettismo.

Definita chiar si de celebrul portal Wikipedia drept "cea mai putin bagata in sema, din seria celor mai apasatoare caricaturi rasiste din Statele Unite", papusa Golliwog tulbura din nou apele in randurile populatiei arborigene din Australia.



Marul discordiei soseste de aceasta data pe cai ocolite, via China, de unde a fost importat un nou model al acestei papusi, pentru care, o serie de magazine specializate in comercializarea online a articolelor pentru copii, au manifestat un interes aparte.

Papusa Golliwog a aparut deja pe rafturile unor magazine pentru turisti in nordul orasului Brisbaine, motiv pentru care batranii arborigeni s-au declarat revoltati de acest "suvenir" australian, subliniaza sursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.