3 iun. 2012

Grecii tiparesc deja noua drahma?

Banca Centrala a Greciei ar fi dispus deja tiparirea drahmei, pentru a nu fi luata prin surprindere in cazul in care guvernul care se va instala peste circa doua saptamani la carma economiei elene va decide abandonarea monedei euro.

Grecii tiparesc deja noua drahma?
Cel putin acesta este ultimul zvon vehiculat de presa internationala, vizand aventura Greciei prin hatisurile financiare in care a fost azvarlita de ciclonul crizei europene, relateaza Rheinische Post.

Drahma ar putea fi reintrodusa cu bursele inchise si lansata in circulatie de masa intr-un flux semnificativ, astfel incat schimbul valutar sa devina mai putin catastrofal.

Urmarile unei astfel de initiative sunt dificil de estimat, dar fara indoiala ca tensiunile sociale din Grecia, declansate pentru cei ce nu vor mai putea plati cu vechea moneda euro, se vor diminua in masura in care cat mai multe persoane vor putea primi noua drahma, subliniaza sursa.

"Astfel de schimbari importante nu se organizeaza in doua saptamani, cum ai trage de urechi iepurele din joben - e nevoie de mult mai mult tipm pentru a pregati introducerea unei noi valute, chiar si intr-un stat mic, precum Grecia", a declarat Joachim Grundmann, expert la Bundesbank, potrivit sursei citate. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.