20 iun. 2012

Pakistan: premierul concediat de Curtea Suprema

Curtea Suprema din Pakistan a decis ca premierul Yousuf Raza Gilani nu poate continua sa desfasoare activitatea din fruntea guvernului, dupa ce a fost condamnat, cu doua luni in urma, pentru ultragierea Curtii.

Yousuf Raza Gilani
Premierul, membru al partidului PPP, asemenea presedintelui Ali Zardari, care si-a adjudecat titlul de "Mr 10%", pentru  coruptie si pentru lungul sir de procese corelate "slabiciunii" sale, a incercat sa innabuse in fasa tocmai unul dintre aceste dosare spinoase, relateaza Giornalettismo.

Evitand sa transmita judecatorilor elvetieni o serie de documente importante vizand implicarea lui Zardari intr-un caz international de coruptie, Gilani s-a ales cu o condamnare de doua luni pentru neexecutarea ordinului Curtii Supreme, referitor la expedierea actelor in cauza.

In replica, Gilani sustine ca presedintele beneficiaza de imunitate, dar e limpede ca imunitatea pe durata mandatului e una si blocarea cercetarilor, inclusiv a celor efectuate de alte state, e cu totul altceva, precizeaza sursa.

"Syed Yousuf Raza Gilani este eliberat din functia de premier al Pakistanului... fotoliul primului ministru, din acest moment, este vacant", a anuntat presedintele Curtii Supreme, potrivit BBC.

Situatia este iesita din comun, urmand ca dupa eliberarea din functie a lui Gilani, in Pakistan sa se formeze un nou guvern, avand in vedere ca actualul e alcatuit tocmai din membrii alesi de Gilani, un om politic cu o solida experienta si pregatire, spre deosebire de Zardari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.